Schilderwerken De Roo

Schilderwerken De Roo

Als bedrijfsleider van de derde generatie voelde ik de nood aan meer structuur binnen ons familiebedrijf, dat ondertussen zo’n dertig medewerkers telt. Na diverse eigen pogingen die niet altijd even goed lukten, besliste ik een extern persoon in te schakelen om mij te begeleiden.

Ik wou echter geen dertien-in-een-dozijn consultant, maar iemand die begeleiding én opvolging biedt. Bij alnus vond ik precies wat ik nodig heb. Els denkt mee met het bedrijf en stimuleert me om de juiste stappen te zetten. Ondertussen werken we al meer dan een half jaar samen en dat loopt zeer goed.

Na enkele individuele gesprekken met mezelf, de werfleiders, de administratieve medewerkers en enkele schilders heeft Els de zwaktes en sterktes van ons bedrijf in kaart gebracht. Uiteraard kwamen hier zaken naar voren die we weten, maar ook heel wat nieuwe zaken werden aangebracht.

Momenteel zijn we alle rollen binnen het bedrijf gedetailleerd aan het uitwerken. Dat betekent dat we aan elke rol specifieke taken gaan toekennen. Het lijkt misschien evident, maar dat is niet altijd zo. Sommige medewerkers nemen hun taken uit eigen beweging op, anderen hebben stimuli nodig. Via deze rollen willen we vooral meer duidelijkheid creëren op de werkvloer.

Mijn grootste uitdaging ligt in het leren loslaten. Voor een bedrijf van die omvang doe ik nog niet altijd de juiste dingen. Tijdens de maandelijkse vergaderingen hamert Els op de belangrijke zaken. Ze zit me ook achter de veren om deze zaken daadwerkelijk aan te pakken. Dat zorgt ervoor dat ik niet in mijn oude gewoontes verval en we vooruitgang kunnen maken.

Ik ben ontzettend blij dat we met Els in zee zijn gegaan. Dat gebeurde op aanraden van een collega-ondernemer. Ook ik kan haar alleen maar aanbevelen aan anderen. Ik vergelijk Els als het ware met een ‘miniraad van advies’. Ze is van veel markten thuis en is de juiste persoon om een familiebedrijf te ondersteunen.

2019
Peter De Roo

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus

Wil je weten welke groeibooster jouw bedrijf het meeste kan laten groeien?

Contact

+32 470 824 666

els.maes@alnus.be

LinkedIn

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus 2

Tools

Bereik meer met minder
Verwerf inzicht in het functioneren van je management team
Maak een inspirerend toekomstverhaal

Een praktische tool om abstracte doelen te vertalen naar concrete resultaten.

Efficiënt en snel vergaderen

Analyseer problemen: bekijk oorzaken en gevolgen