Outdoor Wood Concepts

Referentie alnus - Outdoor Wood Concepts

Na ervaringsuitwisseling met enkele collega-ondernemers die op Els een beroep doen voor de begeleiding in gelijkaardige verbeteringstrajecten, zijn we bij alnus terechtgekomen.

Voor ons is dit een uiterst waardevolle samenwerking. Els is een sterke gesprekspartner en bovendien het positieve klankbord dat je als ondernemer mist. Door haar kritische kijk op de zaken stelt ze telkens de juiste vragen en ga je beseffen waar het schoentje knelt. Deze confronterende aanpak vind ik persoonlijk een groot voordeel. Ze maakt duidelijk dat we de hand in eigen boezem moeten steken en dat het eveneens onze taak is om de fouten recht te trekken.

Tijdens de strategie-oefening zijn een aantal KPI’s opgesteld om de prestaties binnen onze organisatie te kunnen meten en evalueren. Zo kregen we inzicht en transparantie in onze bedrijfsvoering. Momenteel zijn we volop bezig met de implementatie. Door de resultaatgerichte aanpak van Els evolueren we van een productgerichte naar een salesgerichte organisatie met oog voor winstgevendheid.

Vroeger was ons hoofddoel ‘mooie’ producten aanbieden. We legden hierbij de nadruk op kwaliteit en technische perfectie en gingen ervan uit dat de rest vanzelf zou komen. Vandaag de dag is dit niet meer voldoende. Om in de huidige wereld als bedrijf te overleven moeten we onze mindset veranderen en een automatische reflex aankweken om op marges te gaan werken.

De veranderingen zijn ook merkbaar voor onze medewerkers. Hen meekrijgen in onze nieuwe manier van denken is niet altijd eenvoudig. Ook dit is haar verdienste. Els weet dit op zo’n charismatische manier te brengen, dat het door iedereen aanvaard wordt.

We hebben een intensief jaar achter de rug en beginnen stilaan de vruchten te plukken van de genomen beslissingen. Els betekent een absolute meerwaarde voor ons bedrijf. Nu de puzzelstukjes in elkaar vallen, vormt Els nog steeds een dankbaar klankbord en zitten we nog een halve dag per maand samen voor overleg.

2017
Stephan Rogge

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus

Wil je weten welke groeibooster jouw bedrijf het meeste kan laten groeien?

Contact

+32 470 824 666

els.maes@alnus.be

LinkedIn

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus 2

Tools

Deze handige formule laat je toe om te reflecteren over je eigen betrouwbaarheidsquotiënt en op e

Breng polyvalentie in kaart
Maak het onmogelijk om fouten te maken

De waarderende aanpak is een methode die gericht gebruikt maakt van positieve ervaringen en voorb

Bereik meer met minder

Begrijpen wat de verandering betekent voor de medewerkers om hen optimaal te kunnen ondersteunen