Herwin

Herwin

"Bij Els hadden we snel een dat-is-hetgevoel. Ze werkt heel praktisch en hands-on en dat was echt wat we nodig hadden."

Als non-profitorganisatie behartigt Herwin de belangen van 100 sociale circulaire ondernemers. Jaarlijks doen we een soort van functioneringsgesprekken waardoor we inzicht krijgen in de ontbrekende competenties binnen ons team. Projectmanagement bleek zo’n skill die we nog wat misten.
Ik ging op zoek naar een praktische opleiding voor het hele team, maar dat was geen eenvoudige zoektocht. Via één van onze bestuurders kwam ik bij Els terecht. De klik was er meteen!

Voorbereiding is alles

Els ging in gesprek met mij, onze directeur en een aantal andere teamleden. Wat verstaan we onder projectmanagement? Wat willen we ermee bereiken? Deze bevindingen werden de basis om de strategie op punt te zetten. Els is heel sterk in het benoemen van doelen en het bepalen van mogelijkheden om die te bereiken.

Geen doorsnee workshop

Tijdens onze jaarlijkse teamtweedaagse kwam Els ons een dag onderdompelen in projectmanagement. Ze toonde allerlei tools, gaf uitleg bij verschillende methodes en bood handvaten om concreet aan de slag te gaan met veranderingsprocessen.
Ook het projectcanvas kreeg vorm. Dit is een duidelijk kader waarin we een project praktisch kunnen aanpakken. Een vernieuwing of innovatie implementeren gaat zo veel vlotter dan voorheen. Projectmanagement is voor ons nog een leerproces, maar gelukkig kunnen we Els altijd bellen als we een klankbord nodig hebben.

2024
Wouter Galle

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus

Wil je weten welke groeibooster jouw bedrijf het meeste kan laten groeien?

Contact

+32 470 824 666

els.maes@alnus.be

LinkedIn

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus 2

Tools

Pak problemen aan in 7 stappen

De ‘empathy map’ helpt om inzichten te verwerven in de belevingswereld van je medewerkers.

Leren en aandacht voor leren zijn dé sleutel voor organisaties om flexibeler en wendbaarder te ku

De STAR-methode (Situatie-Taak-Actie-Resultaat) is een hulpmiddel om het gedrag van een kandidaat

Denk na over de arbeidsinhoud van jobs
Analyseer problemen: bekijk oorzaken en gevolgen