Habitat

Habitat

Om Habitat verder te laten groeien was er nood aan meer structuur in de organisatie. Met dit doel voor ogen ging ik op zoek naar een organisatiecoach die het DNA van Habitat snel kon doorgronden en praktische tips & tricks kon aanreiken. De onpersoonlijkheid van een groot consultancybureau paste niet in dat plaatje. Per toeval kwam ik bij alnus terecht en dat bleek een schot in de roos.

Vanaf het eerste gesprek voelde ik meteen een klik. Els benadert de zaken heel persoonlijk en stelt heel veel vragen om je bedrijf écht te leren kennen. Ze graaft tot in de diepte om zich een goed beeld te kunnen vormen van wat er in de organisatie speelt. Ze voerde bijvoorbeeld diepte-interviews met enkele medewerkers om ook hun opvattingen en ideeën te achterhalen en in kaart te brengen.

Daarna hebben we regelmatig samengezeten om bepaalde zaken en actiepunten te bespreken. Els heeft een hoog EQ, waardoor ze zich makkelijk in de situatie kan inleven en hierin maakt ze het verschil. Allerlei taken zijn op een heel menselijke manier aangekaart en aangepakt. Zo hebben we een goede basis kunnen creëren voor onze verdere groei: de kernwaarden zijn vastgelegd, nieuwe rollen zijn aangemaakt om de (te) hoge werkdruk te verlichten en er zijn heel wat standaarddocumenten uitgewerkt om efficiënter te kunnen werken. Door Els onder de arm te nemen ben ik dus in mijn opzet geslaagd om meer structuur aan te brengen en de organisatie in orde te zetten voor groei.

Er duiken natuurlijk telkens nieuwe zaken op. Daarom blijf ik sporadisch met Els samenzitten om van gedachten te wisselen. Ze fungeert hierbij niet alleen als een ervaren ondernemersklankbord, maar biedt ook concrete ondersteuning bij de realisatie van onze groeiambities.

2023
Emmanuel Louf

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus

Wil je weten welke groeibooster jouw bedrijf het meeste kan laten groeien?

Contact

+32 470 824 666

els.maes@alnus.be

LinkedIn

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus 2

Tools

Deze handige formule laat je toe om te reflecteren over je eigen betrouwbaarheidsquotiënt en op e

Breng polyvalentie in kaart
Maak het onmogelijk om fouten te maken

De waarderende aanpak is een methode die gericht gebruikt maakt van positieve ervaringen en voorb

Bereik meer met minder

Begrijpen wat de verandering betekent voor de medewerkers om hen optimaal te kunnen ondersteunen