Dewaflex

Dewaflex

"Els brengt haar no-nonsense aanpak op een correcte, directe én empathische manier over."

Met Dewaflex helpen we Vlaamse, Duitse en Nederlandse ondernemingen bij het verkopen van hun producten in Frankrijk. We doen dat vanuit ons kantoor in Roubaix met uitsluitend Franse medewerkers. Dewaflex is in sneltempo gegroeid naar een team van 28 mensen. Daardoor hadden de processen helaas niet de kans om even snel mee te groeien.

Orde in de chaos

Contacten leggen en verkopen gaat altijd heel vlot. Maar van zodra het dossier vroeger bij ons binnenkwam, verliep de opvolging nogal chaotisch. Ik had wel ideeën over de aanpak, maar had nooit de tijd om die te vertalen naar echte procedures.
Els hielp ons structuur scheppen in die chaos door procedures op papier te zetten. Het proces ligt nu vast voor de binnendienst, de hr-afdeling en de boekhouding. Dat zorgt ervoor dat dossiers veel gestroomlijnder verlopen en het brengt ook structuur in mijn eigen hoofd.

Vlaanderen meets Frankrijk

Eigenlijk had ik Els initieel gevraagd om me te helpen bij de organisatiestructuur. Door gesprekken met de Franse medewerkers verschoof de prioriteit naar de processen. Het was boeiend om te zien hoe Els haar pragmatische aanpak matchte met de ideeën van het Franse team. Het is duidelijk dat beide nationaliteiten op een andere manier denken, maar de nuchterheid van Els heeft ervoor gezorgd dat we een mooi compromis bereikten in de vastgelegde procedures.

2024
Pieter Dewaele

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus

Wil je weten welke groeibooster jouw bedrijf het meeste kan laten groeien?

Contact

+32 470 824 666

els.maes@alnus.be

LinkedIn

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus 2

Tools

Pak problemen aan in 7 stappen

De ‘empathy map’ helpt om inzichten te verwerven in de belevingswereld van je medewerkers.

Leren en aandacht voor leren zijn dé sleutel voor organisaties om flexibeler en wendbaarder te ku

De STAR-methode (Situatie-Taak-Actie-Resultaat) is een hulpmiddel om het gedrag van een kandidaat

Denk na over de arbeidsinhoud van jobs
Analyseer problemen: bekijk oorzaken en gevolgen