Devrieze-Fonteyne

Verzekeringen Devrieze-Fonteyne

"Els kan de situatie goed inschatten en zet de juiste aandachtspunten voorop. Ze communiceert heel positief en gemoedelijk, maar durft de zaken ook scherp stellen."

In 2020 fusioneerden twee gevestigde familiebedrijven: Verzekeringen Devrieze en Verzekeringen Fonteyne. Als eengemaakt kantoor versterkten we onze strategische positie in de Westhoek en hadden zo ook specialisten in huis voor elke verzekeringstak. Het klikte meteen onder de collega’s, maar de schaalvergroting bracht toch een aantal uitdagingen mee. Daarom vroegen we Els als externe meedenker over onze organisatiestructuur en doelen.

Van buikgevoel naar gedeelde doelen

We zijn met drie zaakvoerders en werken met een team van loontrekkenden en zelfstandigen. Het team is fysiek verdeeld over drie kantoren om dicht bij onze klanten te zijn. Die veelheid aan mensen en locaties verplichtte ons om de doelen helder te benoemen. Vroeger werkten we vaak vanuit het buikgevoel, maar dat was binnen de nieuwe organisatiestructuur niet meer mogelijk.

De truc met de toverstaf

In een eerste fase gaf Els alle medewerkers een denkbeeldige toverstaf in handen. Daarmee kon iedereen doen wat ze wilden in het kantoor. Zo kregen we inzicht in hoe medewerkers het werk beleven en wat er leeft. Er kwamen ook heel wat frisse ideeën naar boven die we vertaalden naar onze doelen.
Als externe adviseur hielp Els ons om bepaalde zaken in handen te pakken en werk te maken van onze doelen. Momenteel helpt ze ons ook bij het vertalen van die doelen naar het team. Zo weten we allemaal waar we samen aan werken!

2024
Bart Jansegers

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus

Wil je weten welke groeibooster jouw bedrijf het meeste kan laten groeien?

Contact

+32 470 824 666

els.maes@alnus.be

LinkedIn

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus 2

Tools

Pak problemen aan in 7 stappen

De ‘empathy map’ helpt om inzichten te verwerven in de belevingswereld van je medewerkers.

Leren en aandacht voor leren zijn dé sleutel voor organisaties om flexibeler en wendbaarder te ku

De STAR-methode (Situatie-Taak-Actie-Resultaat) is een hulpmiddel om het gedrag van een kandidaat

Denk na over de arbeidsinhoud van jobs
Analyseer problemen: bekijk oorzaken en gevolgen