ConHexa

ConHexa

Binnen ConHexa zijn we intensief bezig met het opstellen van jaarplannen en KPI’s. Jaren terug deden we een beroep op een externe consultant. Het was dus hoog tijd om eens orde te scheppen. Ik leerde Els kennen tijdens een sessie rond organisatie. En zo heb ik alnus in de arm genomen.

Samen met Els hebben we vorig jaar onze missie en strategie uitgetekend en implementeerden we een proefversie van de Balanced Scorecard. Deze zijn we nu aan het verfijnen. Op dit moment ben ik de laatste KPI’s aan het definiëren en een dashboard aan het maken om te gebruiken tijdens de meetings.

Ik zou voortaan elk jaar de denkoefening willen doen. Een jaarlijkse opfrissing van de Balanced Scorecard lijkt me geen overbodige luxe. De strategische objectieven veranderen weliswaar niet, maar een kritisch oog van een extern iemand, zoals Els, laat ons toe om na te denken over een aantal zaken. Bovendien hoeft dit niet per se veel tijd in beslag te nemen; enkele namiddagen volstaan hiervoor.

Hygiëne vormt een belangrijk onderdeel van onze business. Door de inbreng van Els hebben we binnen onze organisatie ook de 5S-methode geïmplementeerd. Ik kende de tool niet, maar deze blijkt zeer effectief. Een objectief oog kan dus heel wat positieve veranderingen teweegbrengen in een organisatie.

Door de ervaring in haar loopbaan weet Els waarover ze spreekt, en dat waardeer ik enorm. Bij alnus dus geen grootse theorieën maar een praktische aanpak: simpel, concreet en snel toepasbaar.

2013
Hilde Dejonghe

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus

Wil je weten welke groeibooster jouw bedrijf het meeste kan laten groeien?

Contact

+32 470 824 666

els.maes@alnus.be

LinkedIn

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus 2

Tools

Deze handige formule laat je toe om te reflecteren over je eigen betrouwbaarheidsquotiënt en op e

Breng polyvalentie in kaart
Maak het onmogelijk om fouten te maken

De waarderende aanpak is een methode die gericht gebruikt maakt van positieve ervaringen en voorb

Bereik meer met minder

Begrijpen wat de verandering betekent voor de medewerkers om hen optimaal te kunnen ondersteunen