Bhobo Brush

Bhobo Brush

Uit de jurysessie tijdens een mini-MBA, georganiseerd door Voka West-Vlaanderen, kwam naar voren dat er meer nood was aan structuur om ons familiebedrijf verder te laten groeien. Wij lieten ons daarbij helpen en begeleiden door alnus. De aanpak van Els sluit perfect aan bij onze visie en waarden: familiaire omgang, rechtlijnig denken, snel schakelen en vooral een grote portie enthousiasme.

Via een organisatiescan kregen we een duidelijk beeld van de situatie en bracht Els de belangrijkste aandachtspunten en mogelijke vervolgstappen in kaart. Op het vlak van productie adviseerde ze ons om geen grote ommezwaai te maken maar kleine stapjes te zetten, zodat medewerkers gemotiveerd blijven om zichzelf verder te ontwikkelen. Els leerde ons ook de competenties, taken en verantwoordelijkheden duidelijk te definiëren om twijfels en onzekerheden op de werkvloer te voorkomen. Verder werd er een duurzame verkoopstructuur opgezet met maandelijkse vergaderingen en een goede rapportering.

Een andere belangrijke verbetering zijn de maandelijkse financiële rapportages. Deze geven ons betere inzichten in de cashflow, marges en voorraden, waardoor we meer vertrouwen krijgen in onze beslissingen. Ook het effect op productie is onmiskenbaar. Op aanraden van Els doen we voor deze financiële analyses een beroep op een externe partner. Ondertussen laten wij ons trouwens ook in andere vakgebieden begeleiden door freelance experten, die Els ons heeft voorgesteld. Zij weet perfect welke personen uit haar netwerk ons kunnen ontzorgen en in het plaatje van ons bedrijf passen. Zo kunnen mijn echtgenote en ikzelf ons focussen op onze kerntaken.

Ik heb zeker geen spijt van de beslissing om dit groeitraject met alnus te doorlopen, integendeel. Els put uit haar eigen ervaringen en geeft concreet advies waarmee je als zaakvoerder meteen aan de slag kan. Als een bepaalde aanpak niet werkt, reikt Els onmiddellijk alternatieven aan en blijft ze niet vasthouden aan één piste. Momenteel spreken we elkaar nog driemaandelijks. Els fungeert dan vooral als klankbord en stuurt bij waar nodig. Als er zich tussendoor een probleem stelt, kunnen we ook steeds bij Els terecht voor het nodige advies.

2021
Christophe Hochepied

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus

Wil je weten welke groeibooster jouw bedrijf het meeste kan laten groeien?

Contact

+32 470 824 666

els.maes@alnus.be

LinkedIn

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus 2

Tools

Deze handige formule laat je toe om te reflecteren over je eigen betrouwbaarheidsquotiënt en op e

Breng polyvalentie in kaart
Maak het onmogelijk om fouten te maken

De waarderende aanpak is een methode die gericht gebruikt maakt van positieve ervaringen en voorb

Bereik meer met minder

Begrijpen wat de verandering betekent voor de medewerkers om hen optimaal te kunnen ondersteunen