Laconte

Laconte

Gaandeweg kwam ik tot het besef dat je als ondernemer niet alleen ‘in’ je bedrijf, maar ook ‘aan’ je bedrijf moet werken. Anders roest je een beetje vast en evolueert je bedrijf niet mee met de tijdgeest. Met de vierde generatie zaten we op dat punt. We pakten de dagelijkse taken op zonder duidelijke visie en zagen door de bomen het bos niet meer. Ik kende de expertise van alnus via één van mijn kennissen, die ook met haar had samengewerkt en besloot om contact op te nemen. Ongeveer een jaar geleden zijn we de samenwerking gestart. De objectieve kijk van Els helpt ons nu om het vaste stramien te doorbreken en meer structuur in het bedrijf te brengen.

Na individuele gesprekken met mezelf en de medewerkers heeft Els de structuur uitgetekend en een aantal tips en tricks opgesteld. Vaak gaat het om kleine veranderingen die wel een groot verschil maken. Hierbij denk ik aan het nut van een gedetailleerde nacalculatie en het efficiëntere gebruik van ons softwarepakket Bouwsoft. Door het aanpassen van de werkmethodes merk ik dat er een heel pak stress wegvalt.

Onverwacht voor klanten in de bres springen blijft nog steeds eigen aan onze sector. Maar intussen plannen we de grotere werken beter in, vergaderen we wekelijks samen met alle bedienden en organiseren we een maandelijkse toolbox-meeting. Ook hierin heeft Els ons prima begeleid. 

Wat ik enorm waardeer, is de betrokkenheid van Els. Ook als je het even niet ziet zitten, geeft ze het nodige duwtje in de rug. Verandering doorvoeren is niet evident, maar Els trekt je over de streep met tips en onderbouwt haar standpunt. Achteraf ervaar je dan inderdaad dat het beter loopt en ben je tevreden dat je de stap hebt gezet.

De bedoeling is uiteraard om iedereen mee te krijgen in het verhaal en het personeel hier ook bij te betrekken. Tijdens een teambuilding in onze belevingsruimte I-COR, hebben we onder begeleiding van Els samen de pijnpunten van het bedrijf blootgelegd. Tegelijk hebben we elkaar daar spelenderwijs beter leren kennen.

Er is nog werk aan de winkel, maar stap voor stap gaan we vooruit. Samen met Els bereiden we het bedrijf voor op de toekomst, zodat een overdracht naar de volgende generatie succesvol kan verlopen. 

2020
Luc Laconte

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus

Wil je weten welke groeibooster jouw bedrijf het meeste kan laten groeien?

Contact

+32 470 824 666

els.maes@alnus.be

LinkedIn

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus 2

Tools

Deze handige formule laat je toe om te reflecteren over je eigen betrouwbaarheidsquotiënt en op e

Breng polyvalentie in kaart
Maak het onmogelijk om fouten te maken

De waarderende aanpak is een methode die gericht gebruikt maakt van positieve ervaringen en voorb

Bereik meer met minder

Begrijpen wat de verandering betekent voor de medewerkers om hen optimaal te kunnen ondersteunen