Advocatenkantoor

advocatenkantoor

Ons advocatenkantoor kende de afgelopen decennia een gestage groei en maakte ondertussen enkele vennotenwissels mee. De overgang van oud naar jong zorgde ervoor dat er andere visies naar boven kwamen. Conflicten waren er niet, maar een aantal beslissingen bleven uit door een gebrek aan structuur en leiding. Hoog tijd dus om onze bestaande structuur te optimaliseren.

We schakelden alnus in om een externe blik te werpen op onze onderneming en ons te begeleiden in onze zoektocht naar een betere organisatiestructuur. Het doel hiervan was ons kantoor de komende vijf à tien jaar verder te kunnen professionaliseren en groei in de diepte mogelijk te maken. Een belangrijk aandachtspunt hierbij was de generatiewissel. In feite kan je het opvolgingsscenario van een advocatenkantoor vergelijken met dat van familiebedrijven.

Els betekende duidelijk een meerwaarde als adviseur. Tijdens persoonlijke interviews met de verschillende vennoten stelde ze op een rustige manier zeer gerichte, open vragen die uitnodigen om je verhaal te doen. Een collega-vennoot wist dit heel mooi te verwoorden: “Ik zou uren met haar kunnen praten.” Els kan inderdaad enorm goed luisteren en hoeft het beroep niet te kennen om te begrijpen waarover het gaat. Met haar externe kijk voelde ze meteen aan hoe we ons als vrije beroepers moeten organiseren om de efficiëntie en rendabiliteit te verhogen. Ze doorzag de economische en financiële achtergrond en kon ons dus ook op bedrijfsmatig vlak bijstaan.

Wat ik enorm apprecieer aan Els, is dat ze zich niet opdringt. Ze heeft ons concrete handvaten aangereikt, waarmee we zelf aan de slag kunnen. En dat is echt bijzonder waardevol. Zo adviseerde ze bijvoorbeeld om het dagelijks beleid over te laten aan een aantal mensen en deze ook bepaalde bevoegdheden toe te kennen. Daarnaast gaf ze aan hoe we de specialisatie beter kunnen organiseren om verdere groei mogelijk te maken.

De precieze invulling van deze zaken laat ze aan ons over. Deze vrijheid grijpen alle vennoten nu samen met beide handen aan. We geloven erin dat het ons zal lukken. Maar we weten uiteraard dat Els klaarstaat om ons verder te helpen, mocht dit nodig zijn.

2019
Advocatenkantoor

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus

Wil je weten welke groeibooster jouw bedrijf het meeste kan laten groeien?

Contact

+32 470 824 666

els.maes@alnus.be

LinkedIn

Els Maes, de stuwende kracht achter alnus 2

Tools

Bereik meer met minder
Verwerf inzicht in het functioneren van je management team
Maak een inspirerend toekomstverhaal

Een praktische tool om abstracte doelen te vertalen naar concrete resultaten.

Efficiënt en snel vergaderen

Analyseer problemen: bekijk oorzaken en gevolgen